Перейти до головного вмісту
Бокова панель
Освітній портал
Українська (uk)
Українська (uk)
English (en)
Наразі ви використовуєте гостьовий доступ (
Увійти
)
Барна справа
На головну
Календар
Барна справа
На головну
Курси
Для викладачів (кафедри)
Факультет бізнесу та сфери обслуговування
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
Барна справа
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
ktgrs_zhll@ztu.edu.ua Жабровець Людмила Леонідівна
ktgrs_zhll@ztu.edu.ua Жабровець Людмила Леонідівна
◄ Список рекомендованої літератури
Перейти до...
Перейти до...
Робоча програма навчальної дисципліни "Барна справа"
Методичні рекомендації для проведення практичних занять з навчальної дисципліни "Барна справа"
Методичні рекомендації для самостійної роботи з навчальної дисципліни "Барна справа"
Тема 1. Історія виникнення і класифікація барів
Тема 2. Характеристика різних типів барів
Тема 3. Організація постачання в барах
Тема 4. Організація праці обслуговуючого персоналу в барах
Тема 5. Підготовка бару до обслуговування відвідувачів
Тема 6. Матеріально-технічне забезпечення барів
Тема 7. Асортимент, характеристика інструментів, інвентарю для роботи бармена
Додаток до теми 7. Інвентар, інструменти, їх призначення
Тема 8. Посуд для подачі напоїв та гарнірів
Тема 9. Організація обслуговування відвідувачів у барі
Тема 10. Способи подавання продукції в барах
Тема 11. Організація роботи сомельє
Тема 12. Асортимент і характеристика алкогольних напоїв
Тема 13. Характеристика баз для коктейлів
Тема 14. Асортимент і характеристика ЗЗК
Теми 15-16. Класифікація змішаних напоїв
Тема 17. Характеристика і асортимент модифікаторів
Тема 18. Основні правила приготування та оформлення напоїв
Тема 19. Характеристика та технологія подавання коктейлів-аперитивів
Тема 20. Характеристика та технологія приготування коктейлів-диджестивів
Тема 21. Характеристика та технологія приготування вершкових коктейлів і ДЗН
Практичне заняття 1. Класифікація барів, їх поділ за класами
Практичне заняття 2. Загальні вимоги до барів різних типів
Практичне заняття 3. Індикатори конкурентоспроможності
Практичне заняття 4. Ознайомлення з інтер'єрами барів різних типів
Практичне заняття 5. Організація постачання в барах
Практичне заняття 6. Організація постачання в барах
Практичне заняття 7. Кваліфікаційні вимоги до працівників
Практичне заняття 8. Організація праці обслуговуючого персоналу бару
Практичне заняття 9. Підготовка бару до обслуговування відвідувачів
Практичне заняття 10. Складання карт напоїв
Практичне заняття 11. Матеріально-технічне забезпечення коктейль бару
Практичне заняття 12. Матеріально-технічне забезпечення гриль-бару
Практичне заняття 13. Матеріально-технічне забезпечення молочного і вітамінного бару
Практичне заняття 14. Асортимент та призначення посуду
Практичне заняття 15. Асортимент та призначення посуду для подачі напоїв
Практичне заняття 16. Асортимент та призначення інвентарю та інструментів
Практичне заняття 17. Асортимент та призначення інструментів спеціалізованих барів
Практичне заняття 18. Компановка приміщень та схема розміщення обладнання
Практичне заняття 19. Організація обслуговування відвідувачів у барі
Практичне зазяття 20. Організація роботи сомельє
Практичне заняття 21-22. Асортимент і характеристика алкогольних напоїв
Практичне заняття 23. Асортимент і характеристика ЗЗК
Практичне заняття 24. Класифікація змішаних напоїв
ktgrs_zhll@ztu.edu.ua Жабровець Людмила Леонідівна
Лекція для опрацювання
Лекція для опрацювання
Лекція для опрацювання
Лекція для опрацювання
Лекція для опрацювання
Лекція для опрацювання
Завдання для практичного заняття
Завдання для практичного заняття
Завдання для практичного заняття
Завдання для практичного заняття
Теми презентацій для заліку
Тести залікові
Запитання до іспиту
ktgrs_zhll@ztu.edu.ua Жабровець Людмила Леонідівна
Лекційне заняття. Тема 1. Історія виникнення барів, їх класифікація і поділ за типами 05.09.23. (11.40-13.00)
Самостійна робота Тема 1. Історія виникнення барів, їх класифікація і поділ за типами
Практичне заняття 1. Класифікація барів, їх поділ за класами 07.09.23 (10.00-11.20) для ГРС-2; 08.09.23 (11.40.13.00) для ГРС-3
Лекційне заняття Тема 2. Характеристика різних типів барів 12.09.23 (10.00-11.20) ГРС-2,3
Самостійна робота Тема 2. Дослідження організації роботи та додаткових послуг бару
Практичне заняття 2 Тема: Загальні вимоги до барів різних типів 14.09.23. (8.30-9.50) для ГРС-3 і 15.09.23 (8.30-9.50) для ГРС-2 2
Лекційне заняття Тема 3. Організація постачання в барах 19.09.23. (11.40.13.00) ГРС-2,3
Практичне заняття 3. Тема: Характеристика та значення понять, які є індикаторами конкурентоспроможності 21.09.23 (10.00-11.30) для ГРС-2 і 22.09.23. (11.40-13.00) для ГРС-3
Самостійна робота Тема 3. Організація постачання в барах
Лекційне заняття Тема 4. Організація праці обслуговуючого персоналу бару 26.09.23 (10.00-11.20)
Самостійна робота до Т. 4. Організація праці обслуговуючого персоналу бару
Практичне заняття 4. Ознайомлення з інтер’єрами барів різних типів 28.09.23 (8.30-9.50) для ГРС-3 і 29.09.23. (8.30.-9.50) для ГРС-2
Лекційне заняття Тема 5. Підготовка бару до обслуговування відвідувачів ГРС-2,3 03.10.23 (11.40-23.00)
Практичне заняття 5. Організація постачання в барах 05.10.23 (10.00-11.20) для ГРС-2 і 06.10.23(11.40-13.00) для ГРС-3
Лекційне заняття Тема 6. Матеріально-технічне забезпечення бару 10.10.2023 (10.00-11.20)
Тема 6.Самостійна робота
Практичне заняття 6. Організація постачання в барах 12.10.23(8.30-9.50) для ГРС-3 і 13.10.23(10.00-11.20) для ГРС-2
Лекційне заняття Тема 7. Асортимент та призначення інструментів, інвентарю бармена 17.10.23.(11.40-13.00)
Практичне заняття 7. Кваліфікаційні характеристики працівників бару 19.10.23(10.00-11.20) для ГРС-2 і 20.10.23(11.40-13.00) для ГРС-3
Лекційне заняття Тема 8. Асортимент барного посуду 24.10.23 (10.00-11.20)
Презентація до Теми 8.
Практичне заняття 8 Посуд для подачі напоїв 26.10.23(8.30-9.50) для ГРС-3 і 27.10.239(8.30-9.50) ДЛЯ ГРС-2
Лекційне заняття Тема 9. Організація обслуговування відвідувачів у барі 31.10.23(11.40-13.00) для ГРС-2,3
Практичне заняття 9. Підготовка бару до обслуговування відвідувачів 02.11.23(10.00-11.20) для ГРС-2 і 03.11.23 (11.40-13.00) для ГРС-3
Лекційне заняття Тема 10. Способи подавання продукції в барі 07.1123(10.00-11.20)
Практичне заняття 10. Складання карт напоїв 09.11.23(8.30-9.50) для ГРС-3 і 10.11.23(8.30-9.50) для ГРС-2
Лекційне заняття Тема 11. Організація роботи сомельє 14.11.23 (11.40-13.00)
Модульний контроль 1
Практичне заняття 11. Матеріально-технічне забезпечення коктейль-бару 16.11.23(10.00-11.20) для ГРС-2 і 17.11.23(11.40-13.00) для ГРС-3
Лекційне заняття 12. Асортимент та характеристика алкогольних напоїв 21.11.23(10.00-11.20)
Практичне заняття 12. Матеріально-технічне забезпечення гриль-бару і снек-бару 23.11.23(8.30-9.50) для ГРС-3 і 24.11.23(8.30-9.50) для ГРС-2
Лекційне заняття 13. Характеристика баз змішаних напоїв 28.11.23(11.40-13.00)
Практичне заняття 13. Матеріально-технічне забезпечення молочного та вітамінного барів 30.11.23р.(10.00-11.20) для ГРС-2 і 01.12(11.40-13.00) для ГРС-3
Лекційне заняття 14. ЗЗК 05.12.23(10.00-11.20)
Практичне заняття 14. Асортимент та призначення посуду 07.12.23.(8.30.-9.50.) для ГРС- 3 і 08.12.23(8.30-9.50) для ГРС- 2
Лекційні заняття 15-16. Класифікація змішаних напоїв 12.12.23.(11.40-13.00) і 19.12.23.(10.00-11.20)
Практичне заняття 15. Асортимент та призначення посуду для подачі напоїв багатопорційно на стіл 14.12.23(10.00-11.20) для ГРС2 і 15.12.23.(11.40-13.00) для ГРС-3
Практичне заняття 16. Асортимент та призначення інвентарю бару 21.12.23(8.30.-9.50) для ГРС-3 і 22.12(8.30-9.50) для ГРС-2
Модульний контроль
Практичне заняття 17. Асортимент та призначення інструментів спеціалізованого бару 06.02.24 р.(10.00-11.20) для ГРС-2 і 09.02.2024 р(8.30-9.50) для ГРС-3
Лекційне заняття 17. Характеристика модифікаторів 07.02.2024(11.40-13.00)
Практичне заняття 18. Компановка приміщень та схеми розміщення обладнання 13.02.2024(8.30-9.50) для ГРС-3 і 14.02.2024(10.00-11.20) для ГРС-2
Практичне заняття 19. Організація обслуговування відвідувачів у барі 21.02.2024(11.40-13.00) для ГРС-2 і 22.02.2024(8.30-9.50) для ГРС-3
Лекційне заняття 18. Основні правила приготування та оформлення напоїв 23.02.2024(10.00-11.20)
Практичне заняття 20. Організація роботи сомельє 29.02.2024(11.40-13.00) для ГРС-3 і 01.03.2024 (10.00-11.20) для ГРС-2
Практичне заняття 21-22. Асортимент і характеристика алкогольних напоїв 06.03.2024 р. (11.40-13.00) і 15.03.2024(10.00.-11-20) для ГРС-2 і 08.03.2024 р. (11.40.-13.00) і 14.03.2024(11.40-13.00)для ГРС-3
Лекційне заняття 19. Характеристика та технологія подавання коктейлів-аперитивів 08.03.2024(10.00-11.20)
Практичне заняття 23-24. Асортимент і характеристика ЗЗК 20.03.2024(11.40-13.00), 29.03.2024(10.00-11.20)для ГРС-2 і 22.03.2024(11.40-13.00), 28.03.2024(11.40-13.00) для ГРС-3
Лекційне заняття 20. Характеристика та технологія приготування коктейлів-диджестивів 22.03.2024(10.00-11.40)
Лекція 21. Характеристика та технологія приготування вершкових коктейлів і ДЗН 05.04.2024(10.00-11.20)
Практичне заняття 25. Класифікація коктейлів 03.04.24 (11.40-13.00) для ГРС-2 і 05.04.2024(11.40-13.00) для ГРС-3
Практичне заняття 26. Основні технології приготування змішаних напоїв, коктейлів 11.04.2024(11.40-13.00) для ГРС-3 і 12.04.2024(10.00-11.20) для ГРС-2
Лекція 22 Підготовка до іспиту. 19.04.2024(10.00-11.20)
Практичне заняття 27-28. Розрахунок сировини, складання технологічних схем. Прикраси та гарніри для коктейлів 17.04 і 26.04.2024 для ГРС-2 і 19.04 і 25.04.2024 для ГРС-3
Методи контролю
Залікові тести
Запитання на екзамен
Критерії оцінювання
Рейтенгова таблиця ГРС-2
Рейтингова таблиця ГРС-3
Список рекомендованої літератури