Перейти до головного вмісту
Освітній портал
  • На головну
  • Більше
Українська ‎(uk)‎
Українська ‎(uk)‎ English ‎(en)‎
Наразі ви використовуєте гостьовий доступ
Увійти
На головну
Пропустити Зараз на сайті
Зараз на сайті
Немає користувачів (останні 5 хвилин)
  1. Економіка готелів і ресторанів
  2. Контрольна модульна робота 1

Контрольна модульна робота 1

Умови завершення
Початок приймання: четвер 7 листопада 2024 10:00 AM
Термін спливає: пʼятниця 8 листопада 2024 23:00 PM

Завдання 1. Розв'язати задачу

1. Визначити основні показники ефективності використання основних виробничих фондів (прибуток, валову продукцію, фондовіддачу, фондомісткість, рівень рентабельності фондів, термін окупності капіталовкладень) за такими даними: повна собівартість продукції – 3 000 тис. грн.; рівень рентабельності – 50 %; вартість основних виробничих фондів – 10 000 тис. грн.

2. Проаналізувати забезпеченість підприємства основними фондами та ефективність їх використання і порівняти її з середньорайонними показниками. Зробити висновки.

Таблиця 1.

Забезпеченість основними фондами у ТОВ “Смачний світ” Житомирського району, 2019 – 2021 рр.

 

 

 

 

Показники

Роки

У середньому по підприємствах району у 2021 р.

2021 р. у % до

 

 

2019

 

 

2020

 

 

2021

 

 

2019 р.

 

середньо- районних показників

Фондозабезпеченість, тис. грн./га

1,57

2,43

3,47

3,04

221,0

114,1

Фондоозброєність, тис. грн./особу

42,35

71,76

91,91

75,85

217,0

121,2

Фондовіддача, грн.

0,82

0,80

0,54

0,49

65,9

110,2

Фондомісткість, грн.

1,21

1,24

1,84

2,05

152,1

89,8

Одержано на 100 грн. вартості

основних фондів, грн.: товарної продукції

 

91,19

 

86,60

 

63,16

 

59,29

 

69,3

 

106,5

прибутку

38,71

38,40

25,09

14,00

64,8

179,2

Умовний термін окупності основних

фондів, років

2,6

2,6

2,9

2,6

111,5

111,5

 

 Завдання 2. Розв'язати задачу

Користуючись формою №2 «Звіт про фінансові результати» визначити розмір чистого прибутку готельно-ресторанного комплексу. Заповнити всі порожні місця в таблиці 1.

Таблиця  1

Вихідні дані

№

Показник

Значення, тис. грн.

1

Дохід (виручка) від реалізації продукції

70 920

2

Податок на додану вартість

 

3

Інші вирахування з доходу

440,2

4

Чистий дохід (виручка) від реалізації продукції

 

5

Собівартість реалізованої продукції

52 020

6

Валовий

- прибуток

- збиток

 

7

Інші операційні доходи

140,2

8

Адміністративні витрати

120,5

9

Витрати на збут

5,7

10

Інші операційні витрати

135,0

11

Фінансові результати від операційної діяльності

-           прибуток

-           збиток

 

12

Доходи від фінансової діяльності

 

13

Фінансові витрати

5,3

14

Фінансові результати від звичайної діяльності до оподаткування

-           прибуток

-           збиток

 

15

Податок на прибуток

 

16

Фінансові результати від звичайної діяльності

-  прибуток

- збиток

 

17

Надзвичайні

-           доходи

-           витрати

20,3

18

Чистий

-          прибуток

-          збиток

 

Завдання 3. Розв'язати задачу

Розрахувати зарплату працівників за погодинно-преміальною системою та загальний місячний фонд оплати праці, якщо місяць включав 8 вихідних днів та 2 святкових дні (табл.1).

Таблиця 1

Вихідні дані до задачі

Показники

Працівники

А

Б

В

Г

Д

Сума посадового окладу, грн.

1500

1700

1200

1500

1200

Кількість лікарняних днів, дні

7

4

-

3

-

Нарахована премія, %

-

5

10

7

10

 

Примітка: розмір премії за погодинно-преміальною системою нараховується у відсотках від суми посадового окладу.

Завдання 4. Розв'язати задачу

Визначити зарплату працівників за відрядно-прогресивною системою та загальний фонд оплати праці за місяць, якщо планова реалізація готельно-ресторанних послуг за даний період – 8 од. Середня розцінка за одиницю послуги – 200 грн. Протягом місяця одним працівником було реалізовано 10 послуг, другим працівником – 12 послуг, третім працівником – 8 послуг, четвертим працівником – 5 послуг і п’ятим працівником – 9 послуг. Розмір підвищеної розцінки більше звичайної на 40%.

 

Наразі ви використовуєте гостьовий доступ (Увійти)
Підсумок збереження даних
Завантажте мобільний додаток
На основі Moodle