Структура за темами

  • Освітньо-професійна програма (затверджена)

  • Проєкт ОПП

    Зауваження та рекомендації щодо освітньо-професійної програми Ви можете надіслати на електронну адресу кафедри робототехніки, електроенергетики та автоматизації ім. проф. Б.Б.Самотокіна (agromovoy@ztu.edu.ua).

  • Відгуки стейкхолдерів 2023

    • Мета та особливості освітньої програми

      Мета ОПП: Забезпечити підготовку висококваліфікованих фахівців у галузі електричної інженерії зі спеціальності  «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», здатних застосовувати набуті компетентності для  розв’язувати спеціалізованих задач та практичних проблем електроенергетики, електротехніки та електромеханіки, а також проєктування комп’ютеризованих енергетичних систем для потреб промисловості, сільського господарства, наукових досліджень.

      • Компетентності

        Інтегральна компетентність

        Здатність розв’язувати спеціалізовані задачі та вирішувати практичні проблеми під час професійної діяльності у галузі електроенергетики, електротехніки та електромеханіки або у процесі навчання, що передбачає застосування теорій та методів фізики та інженерних наук і характеризуються комплексністю та невизначеністю умов.

        Загальні компетентності

        ЗК01. Здатність до абстрактного мислення, аналізу і синтезу.

        ЗК02. Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях.

        ЗК03. Здатність спілкуватися державною мовою як усно, так і письмово.

        ЗК04. Здатність спілкуватися іноземною мовою.

        ЗК05. Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел.

        ЗК06. Здатність виявляти, ставити та вирішувати проблеми.

        ЗК07. Здатність працювати в команді.

        ЗК08. Здатність працювати автономно.

        ЗК09. Здатність реалізувати свої права і обов’язки як члена суспільства, усвідомлювати цінності громадянського (вільного демократичного) суспільства та необхідність його сталого розвитку, верховенства права, прав і свобод людини і громадянина в Україні.

        ЗК10. Здатність зберігати та примножувати моральні, культурні, наукові цінності і досягнення суспільства на основі розуміння історії та закономірностей розвитку предметної області, її місця у загальній системі знань про природу і суспільство та у розвитку суспільства, техніки і технологій, використовувати різні види та форми рухової активності для активного відпочинку та ведення здорового способу життя.

        Спеціальні (фахові, предметні) компетентності

        ФК11. Здатність вирішувати практичні задачі із застосуванням систем автоматизованого проектування і розрахунків (САПР).

        ФК12. Здатність вирішувати практичні задачі із залученням методів математики, фізики та електротехніки.

        ФК13. Здатність вирішувати комплексні спеціалізовані задачі і практичні проблеми, пов’язані з роботою електричних систем та мереж, електричної частини станцій і підстанцій та техніки високих напруг.

        ФК14. Здатність вирішувати комплексні спеціалізовані задачі і практичні проблеми, пов’язані з проблемами метрології, електричних вимірювань, роботою пристроїв автоматичного керування, релейного захисту та автоматики.

        ФК15. Здатність вирішувати комплексні спеціалізовані задачі і практичні проблеми, пов’язані з роботою електричних машин, апаратів та автоматизованого електроприводу.

        ФК16. Здатність вирішувати комплексні спеціалізовані задачі і практичні проблеми, пов’язані з проблемами виробництва, передачі та розподілення електричної енергії.

        ФК17. Здатність розробляти проекти електроенергетичного, електротехнічного та електромеханічного устаткування із дотриманням вимог законодавства, стандартів і технічного завдання.

        ФК18. Здатність виконувати професійні обов’язки із дотриманням вимог правил техніки безпеки, охорони праці, виробничої санітарії та охорони навколишнього середовища.

        ФК19. Усвідомлення необхідності підвищення ефективності електроенергетичного, електротехнічного та електромеханічного устаткування.

        ФК20. Усвідомлення необхідності постійно розширювати власні знання про нові технології в електроенергетиці, електротехніці та електромеханіці.

        ФК21. Здатність оперативно вживати ефективні заходи в умовах надзвичайних (аварійних) ситуацій в електроенергетичних та електромеханічних системах.

        ФК22. Здатність застосовувати положення теорії автоматичного керування для вирішення практичних задач у галузі управління, захисту та автоматизації енергетичних систем.

        ФК23. Здатність розробляти проєкти комп’ютеризованих систем управління технологічними процесами на базі мікропроцесорної техніки, систем релейного захисту та автоматики.

        ФК24. Здатність виконувати розрахунки з метою перевірки елементів релейного захисту та автоматики.

        ФК25. Виконувати загальні інженерні розрахунки із застосуванням сучасного програмного забезпечення.

        • Секція 6