Мета вивчення навчальної дисципліни
Метою вивчення навчальної дисципліни є надання здобувачам вищої освіти спеціальних теоретичних, професійних знань та практичних навичок, щодо організації, порядку проведення, документального оформлення результатів експертизи харчових фіторесурсів, та їх та їх сертифікації; підготовка компетентного фахівця, здатного здійснювати; аналізувати, формувати необхідний комплекс знань щодо класифікації експертиз; оволодіння методами організації експертизи харчових продуктів, їх сутністю, технікою проведення всіх етапів експертизи; набуття вмінь, щодо особливостей ідентифікації та проведення різних видів експертизи; врахування норм чинного законодавства і сучасних наукових підходів. Завданнями навчальної дисципліни є: – формування необхідного комплексу знань щодо класифікації експертиз; оволодіння методами організації експертизи харчових продуктів, їх сутністю, технікою проведення всіх етапів експертизи; набуття вмінь щодо особливостей ідентифікації та проведення різних видів експертизи, визначення продуктівфальсифікатів та документального оформлення результатів експертизи.
У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувач повинен знати: - принципи та поділ сертифікації продукції - на національну, регіональну та міжнародну рівні сертифікації - специфіку організації та виконання робіт із сертифікації - основні посівні якості насіння вміти: - сформувати пакет нормативно-технічної документації на продукцію, що підлягає сертифікації - розрізняти та характеризувати знаки відповідності - проводити технічний нагляд за стабільністю показників сертифікованої продукції.