Глосарій

 

№ з/п

Термін державною мовою

Відповідник англійською мовою

  1.  

      Харчові фіторесурси

Food phyt resources

  1.  

Експертиза якості

Quality expertise / assessment

  1.  

Сертифікація продукції

Product certification

  1.  

Стандартизація

Standardization

  1.  

Нормативно-правова база

Regulatory framework

  1.  

Органолептична оцінка

Organoleptic evaluation

  1.  

Фізико-хімічні показники

Physico-chemical parameters

  1.  

Мікробіологічний контроль

Microbiological control

  1.  

Відбір проб

Sampling

  1.  

Безпечність харчових продуктів

       Food safety

  1.  

Система HACCP

      System (Hazard Analysis and         Critical Control Points)

  1.  

Якість продукції

      Product quality

  1.  

Безпека харчових продуктів

      Food safety

  1.  

Фітосировина

      Plant raw material

  1.  

Органолептичні показники

     Organoleptic indicators

  1.  

Фітонутрієнти

     Phytonutrients

  1.  

Ідентифікація продукції

     Product identification

  1.  

Маркування

     Labeling

  1.  

Контроль якості

      Quality control

  1.  

Технічні умови

      Technical specifications

  1.  

Методи аналізу

      Methods of analysis

  1.  

ГМО (генетично модифіковані організми)

       GMO (Genetically Modified   Organisms)

Last modified: Friday, 12 September 2025, 2:19 PM