Рекомендована література

 

Основна література

 

1. Закон України «Про стандартизацію» (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2014, № 31)  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1315-18#Text

2. Закон України «Про технічні регламенти та оцінку відповідності» (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2015, № 14, ст.96)  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/124-19#Text

3. Закон України «Про акредитацію органів з оцінки відповідності» (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, № 32, ст. 170)

4. Закон України «Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів»: Закон України від 31 трав. 2007 р. № 1103-V.

         5.Andrii Butenko, Halyna Solovei, Vasyl Filon, Mariia Skydan, Natalia Kravchenko, Ihor Masyk. Study of the Impact of Changes in the Acid-Base Buffering Capacity of Surface Sod-Podzolic Soils. Journal of Ecological Engineering. 2024, 25(6). С. 73–93.

6.Венгер О.В., Ключевич М.М., Федорчук Н.А., Можарівська І.А., Кравченко Н.В. Експертиза, сертифікація та екоконтроль як складова агрономічної освіти. Таврійський науковий вісник. Серія: Сільськогосподарські науки / Херсонський державний аграрно-економічний університет. Одеса: Видавничий дім «Гельветика», 2025. Вип. 144.       

7.Ковальчук Р.Л., Вигера С.М., Ключевич М.М., Можарівська І.А. Експертно правовий сервіс і сертифікація виробництва харчових фіторесурсів і продукції. Аграрні інновації. Серія: Меліорація, землеробство, рослинництво. Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025. Вип. 31.

8. Кравченко Н., Подгаєцький А., Гнітецький М., Стандартизація - важлива складова системи біотехнологічного регулювання. Science of XXI century: development, main theories and achievements: collection of scientific papers «SCIENTIA» with Proceedings of the VIII International Scientific and Theoretical Conference, May 2, 2025. с.81-89.The Hague, Netherlands: International Center of Scientific Research. ISBN 979-8-89660-278-1 (series) DOI 10.36074/scientia-02.05.2025 May 2, 2025 https://salo.li/39a2f47

9. Кравченко Н., Подгаєцький А., Гнітецький М., Бутенко Є. Національна та міжнародна нормативно - правова  база у біотехнологічному виробництві. Scientific Collection «InterConf+», 53(232): with the Proceedings of the 10th International Scientific and Practical Conference «Current Issues and Prospects for The Development of Scientific Research» (January19-20, 2025; Orléans, France) / comp. by LLC SPC «InterConf». Orléans: Epi, 2025. CURRENT ISSUES AND PROSPECTS FOR THE DEVELOPMENT OF SCIENTIFIC RESEARCH м.Орлеан, Франція 2025/1/20. с.209-219  https://salo.li/29E00a2 /

10. Zakharchuk O., Starychenko L., Koval V., Salkova I. Ukraine’s Market of Certified Seed: Current State and Prospects for the Future // Agriculture. – 2023. – Vol. 13(1). – P. 61.

11. Psuturi B. Certification and labeling of organic products in European countries: experience for Ukraine // ResearchGate. – 2023. – Режим доступу: https://www.researchgate.net/publication/376973113.

12. Fedchyshyn D. Theoretical bases of formation and development of agricultural organic production in Ukraine in modern economic conditions // ResearchGate. – 2020. – Режим доступу: https://www.researchgate.net/publication/365091446.

13. Притульська Н. В., Антюшко Д. П., Мотузка Ю. М. Органічні харчові продукти: реалії та перспективи виробництва і споживання // Socio-Economic Problems and the State. – 2022. – Вип. 28. С. 126–136.

14. A new book on organic agriculture in Ukraine. – NGO «Green Dossier». – Київ, 2020. – Режим доступу: https://www.coa-ukraine.com.

 

Допоміжна література

 

15. Корнієнко О.М., Новіков В.П. Нормативно-правове регулювання біотехнологічних і фармацевтичних підприємств: підручник [для вищ. навч. закл.] / М.В.Стасевич, А.М.Кричковська, Б.П.Громовик, Д.Б.Баранович, О.М.Корнієнко, В.П.Новіков; за ред. Б.П.Громовика. – Львів: «Новий Світ-2000», 2020. – 288 с.

16. Food Resources. Scientific Collection. – Institute of Food Resources NAAS of Ukraine. – 2022. – Вип. 19. – Режим доступу: https://iprkyiv.com.

17. Inglis A., Zhao S., Morin A. Machine Learning Applied to the Detection of Mycotoxin in Food: A Review // arXiv preprint.  2024. – arXiv:2404.15387.

18.Nogales A., Sanchez R., Martin-Bautista M. J. Food safety risk prediction with Deep Learning models // arXiv preprint.  2020. – arXiv:2009.06704.

19. Min W., Wang B., Liu J. Applications of knowledge graphs for food science and industry // arXiv preprint. – 2021. – arXiv:2107.05869.

 

 

13. Інформаційні ресурси в Інтернеті

 

  1. https://zakon.rada.gov.ua/laws/main/index - головна сторінка розділу "Законодавство України"
  2. https://dpss.gov.ua/ - сайт Держпродспоживслужби
  3. http://csm.kiev.ua/index.php?lang=uk – сайт ДП "Укрметртестстандарт"
  4. Національна наукова сільськогосподарська бібліотека Національної академії аграрних наук України – dir@dnsgb.kiev.ua
  5. Національна бібліотека України ім. В.І. Вернадського -nlu@csl.freenet.kiev.ua
  6.  Інститут олійних культур НААН України. URL: http://imk.zp.ua
  7. Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України. URL: http://sugarbeet.gov.ua
  8. Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр’єва НААН. URL: http://www.yuriev.com.ua
  9. ННЦ «Інститут землеробства НААН». URL: http://zemlerobstvo.com

10. Інститут луб’яних культур. URL: http://ibc-naas.com/

11. . Дослідна станція луб’яних культур Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України. URL: http://ibc -uaas.at.ua/

12. .Журнал «Агроном». URL: http://agronom.com.ua

13. .Журнал «Зерно». URL: http://www.zerno - ua.com

14. .Журнал «Пропозиція». URL: http://www.propozitsiya.com

15. .Журнал «Цукрові буряки».URL: http://sugarbeet.gov.ua/ category/pr/zhurnal-tsb

 

Остання зміна: неділя 14 вересня 2025 14:25 PM