Задача 4.37 ковб цех

Завдання 4.35.

Необхідно:

1. Відобразити в бухгалтерському обліку наведені операції і вказати первинні документи.

2. Визначити фактичну собівартість продукції ковбасного цеху.

Дані для виконання: У ковбасному цеху господарства на виробництво ковбасних виробів понесено такі витрати:

– витрати на оплату праці – 4588,00 грн.;

– проведено відрахування на соціальні заходи (ЄСВ) – ?;

– сировина і матеріали власного виробництва – 16804,00 грн.;

– оплата послуг і робіт сторонніх організацій – 6400,00 грн., в т.ч. ПДВ;

– роботи та послуги власних допоміжних виробництв – 4200,00 грн.;

– амортизація необоротних активів – 2400,00 грн.;

– малоцінні і швидкозношувані предмети – 910,00 грн.

– запасні частини – 1800,00 грн.

– витрати на управління – 1900,00 грн.

Отримано за звітний період ковбасних виробів: ковбаса “Докторська” – 440 кг, ковбаса “Домашня” – 380 кг, ковбаса “Гуцульська” – 270 кг, шинка – 320 кг.

Ціна реалізації 1 кг ковбаси “Докторська” – 59,00 грн., ковбаси “Домашня” – 47,00 грн., ковбаси “Гуцульська” – 39,00 грн., шинки – 80,00 грн.