Практичне заняття 2, 29.04.2020 р., 11:40-13:00

Психоінформативний сенс в управлінні полягає у тому, що перед тим, як практично створювати організацію, вона має бути створена у нашій уяві. Це має бути певна ідеальна модель, до якої ми маємо наближати нашу реальну організацію. Але яку організацію можна було б вважати ідеальною? Таку, яка діє як цілісний саморегульований колектив, який досягає поставлених цілей при мінімальних зовнішніх керуючих впливах.

Організація – це процес, корпорація – мета. Але коли організація перетворюється на корпорацію? Лише тоді, коли на всіх її рівнях працюють люди, які компетентно виконують необхідні для корпорації функції. Для досягнення такої тотальної компетентності потрібно, щоб ту чи іншу роботу виконували люди, які мають для цього відповідні вроджені здібності і кваліфікацію. Без здібностей неможливе досягнення справжньої кваліфікації. Отже, головною умовою створення корпорації є добір людей з відповідними вродженими здібностями і створення сприятливих умов для реалізації ними цих здібностей.

 Завдання:

  1. Визначити основні психологічні аспекти ефективного управління трудовим колективом.
  2. Під час виконання роботи: визначте сутність та кваліфікацію груп; наведіть принципи та закономірності формування трудового колективу; розкрийте сутність передумов групової динаміки.