Практичні заняття 1-2
1. Завдання
- Обґрунтуйте, як стратегія досліджень EU Food 2030 та Європейський інститут інновацій і технологічного партнерства у харчовій галузі сприяють зростанню безпечності та якості харчових продуктів.
 - Розкрийте, як інструменти AKIS та LEADER можуть стимулювати інноваційний розвиток аграрного сектору та сприяти сталому розвитку сільських територій.
 
2. Кейс
- Складіть короткі рекомендації щодо інтеграції молодих фермерів у систему підтримки САП із урахуванням викликів зміни клімату.
 - Порівняйте підходи ЄС та України щодо підтримки фермерів. Які елементи політики ЄС могли б бути адаптовані в українських реаліях?
 - Запропонуйте 2–3 практичні заходи для зменшення негативного впливу аграрного виробництва на довкілля, спираючись на цілі САП.
 
3. Дискусія
- Чи можна вважати САП інструментом не лише економічного, а й соціального розвитку сільських територій? Обґрунтуйте відповідь.
 - Чи здатна оновлена САП збалансувати інтереси виробників, споживачів та захисту довкілля в довгостроковій перспективі?