Структура за темами

  • Проєкт освітньо-професійної програми "Розробка родовищ та видобування корисних копалин" на 2024-2025н.р.

    Запрошуємо долучитися до обговорення змісту освітньо-професійної програми "Розробка родовищ та видобування корисних копалин" другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 184 "Гірництво".

  • Мета та особливості освітньої програми

    Професійна підготовка висококваліфікованих фахівців-лідерів, що здатні розв’язувати комплексні проблеми та проводити оригінальні самостійні наукові дослідження в галузі гірництва, а саме розробки родовищ та видобування корисних копалин з використанням  передових технічних рішень та інформаційних технологій, здійснювати науково-дослідну діяльність, яка передбачає проведення досліджень, розробку та впровадження інновацій.

    Програма спрямована на підготовку висококваліфікованих фахівців, що здатні забезпечувати керування та якісне виконання гірничих робіт на гірничо видобувних, переробних та каменеобробних підприємствах на основі впровадження інформаційних систем сучасних наукових розробок, інноваційних технологій в галузі гірництва.

    Вимагає спеціальної практики на гірничовидобувних або каменеобробних підприємствах.

    • Компетентності

      Інтегральна компетентність

      Здатність розв'язувати складні задачі і проблеми гірництва, у т.ч. у процесі навчання інших, що передбачає проведення досліджень та  здійснення інновацій та характеризується невизначеністю умов і вимог.

      Загальні компетентності(ЗК)

      ЗК1. Здатність до дій в новій ситуації, пов’язаній з роботою за фахом та вміння генерувати нові ідеї в сфері гірництва.

      ЗК2. Здатність спілкуватися з фахівцями та експертами різного рівня інших галузей знань.

      ЗК3. Здатність працювати в міжнародному контексті та в глобальному інформаційному середовищі за фахом.

      ЗК4. Здатність діяти соціально відповідально та свідомо.

      ЗК5. Розуміння необхідності дотримання норм авторського і суміжних прав інтелектуальної власності; сприйняття державної та міжнародної систем правової охорони інтелектуальної власності.

      Спеціальні (фахові) компетентності (СК)

      СК1. Уміння виявляти, ставити, вирішувати проблеми та приймати обґрунтовані рішення в професійній діяльності.

      СК2. Здатність до виконання теоретичних і експериментальних досліджень параметрів та режимів функціонування систем і технологій гірничих та геобудівельних підприємств.

      СК3. Здатність до розробки і реалізації інноваційних продуктів і заходів щодо вдосконалення та підвищення технічного рівня систем і технологій гірництва, забезпечення їх конкурентоспроможності.

      СК4. Здатність до розроблення проектної документації (технічне завдання, технічні пропозиції, ескізний проект, технічний проект, робочий проект) на гірничі та геобудівельні системи.

      СК5. Здатність до організації виробничих процесів і технічного керівництва системами та технологіями гірничих і геобудівельних підприємств.

      СК6. Здатність здійснювати професійну діяльність у відповідності із основними нормативними документами, що стосуються гірничого підприємства.

      СК7. Здатність застосовувати сучасне програмне забезпечення наукової, інноваційної, проектної та експлуатаційної діяльності в сфері гірництва.

      СК8. Соціальна відповідальність за результати прийняття стратегічних рішень у гірничій промисловості, пов’язаних із безпекою ведення гірничих робіт, охороною навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів.

      СК9. Здатність до виконання проектних робіт при будівництві та реконструкції підприємств з видобування та переробки нерудної будівельної сировини.

      СК10. Здатність до організації та проектування схем та систем розробки розсипних родовищ корисних копалин гідромеханізованим способом та їх переробки.

      • Програмні результати навчання

        РН1. Діяти в новій ситуації, пов’язаній з роботою за фахом та вміння генерувати нові ідеї в сфері гірництва.

        РН2. Вільно спілкуватися з фахівцями та експертами різного рівня інших галузей знань.

        РН3. Працювати в міжнародному контексті та в глобальному інформаційному середовищі за фахом.

        РН4. Діяти соціально відповідально та свідомо.

        РН5. Дотримуватися норм авторського і суміжних прав інтелектуальної власності; сприйняття державної та міжнародної систем правової охорони інтелектуальної власності.

        РН6. Виявляти, ставити, вирішувати проблеми та приймати обґрунтовані рішення в професійній діяльності.

        РН7. Виконувати теоретичні та експериментальні дослідження параметрів та режимів функціонування систем і технологій гірничих та геобудівельних підприємств.

        РН8. Розробляти та реалізувати інноваційні продукти й заходи щодо вдосконалення та підвищення технічного рівня систем і технологій гірництва, забезпечення їх конкурентоспроможності.

        РН9. Розробляти проектну документацію (технічне завдання, технічні пропозиції, ескізний проект, технічний проект, робочий проект) на гірничі та геобудівельні системи.

        РН10. Організовувати виробничі процеси і технічне керівництво системами та технологіями гірничих і геобудівельних підприємств.

        РН11. Застосовувати сучасне програмне забезпечення наукової, інноваційної, проектної та експлуатаційної діяльності в сфері гірництва.

        РН12. Здатність до прийняття стратегічних рішень у гірничій промисловості, пов’язаних із безпекою ведення гірничих робіт, охороною навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів.

        РН13. Створювати нормативне забезпечення дослідницької, інноваційної, проектної та експлуатаційної діяльності в сфері гірництва.

        РН14. Виконувати проектні роботи при будівництві та реконструкції підприємств з видобування та переробки нерудної будівельної сировини.

        РН15. Організовувати та проектувати схеми та системи розробки розсипних родовищ корисних копалин гідромеханізованим способом та їх переробки.

        • Освітньо-професійні програми

        • Навчальні плани