Структура за темами

  • Освітньо-наукова програма (затверджена)

  • Проект ОНП "Менеджмент" 2024

  • Мета та особливості освітньо-наукової програми

    Мета ОНП: підготовка висококваліфікованих фахівців ступеня доктора філософії в галузі управління та адміністрування за спеціальністю 073 «Менеджмент», здатних проводити наукові дослідження, формувати теоретико-методологічне підґрунтя розвитку менеджменту, здійснювати апробацію та практичне впровадження наукових результатів, здійснювати науково-педагогічну діяльність.

    Цілями ОНП «Менеджмент» є: забезпечення підготовки висококваліфікованих фахівців ступеня доктора філософії в галузі управління та адміністрування за спеціальністю 073 «Менеджмент», здатних проводити наукові дослідження, формувати теоретико-методологічне підґрунтя розвитку менеджменту, здійснювати апробацію та практичне впровадження наукових результатів, здійснювати науково-педагогічну діяльність.

    Унікальність ОНП "Менеджмент":

    1) спрямованість на менеджмент суб’єктів господарювання виробничого сектору національної економіки відповідно до принципів сталого розвитку та процесів інноваційних змін в управлінні (діджиталізація управління, цифровізація бізнес-процесів, гнучке проектне управління), на умовах інтеграції та взаємного партнерства науки, бізнесу, влади та громад з врахуванням досягнень та багаторічного досвіду наукової економічної школи університету;

    2) можливість проведення наукових досліджень з актуальних питань менеджменту, які розкриваються у змісті ОК, формування індивідуальної освітньої траєкторії через вибіркові дисципліни, участь у неформальній освіті за міжнародними проектами університету, вибір тем дисертації, залученість керівників різних рівнів до обговорення ОНП;

    3) створення можливості здобувачам ОНП поєднувати навчання і проведення дослідження з їх практичною діяльністю (П’янков Д., Бедер Д., Вітер В. – підприємці; Майданович В., Мартиненко О., Шарук Т. – менеджери різних структурних підрозділів підприємств; Іщенко В. – власник та керівник підприємства) й викладацькою роботою (Полянська А. – викладач, Житомирська політехніка).

    • Компетентності

      Інтегральна компетентність

      Здатність розв’язувати комплексні проблеми в сфері менеджменту, що передбачає глибоке переосмислення наявних та створення нових цілісних знань, оволодіння методологією наукової та науково-педагогічної діяльності, проведення власного наукового дослідження, результати якого мають наукову новизну, теоретичне та практичне значення.

      Загальні компетентності (ЗК)

      ЗK 01. Здатність виявляти, ставити та вирішувати проблеми.

      ЗK 02.Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел.

      ЗK 03. Здатність працювати в міжнародному контексті.

      ЗК 04. Здатність розв’язувати комплексні проблеми у сфері менеджменту на основі системного наукового світогляду та загального культурного кругозору із дотриманням принципів професійної етики та академічної доброчесності.

      ЗК 05. Здатність до критичного і системного мислення, генерування нових складних ідей, аналізу та синтезу цілісних знань.

      ЗК 06. Здатність оцінювати соціальну значимість результатів своєї діяльності, бути відповідальним громадянином, усвідомлювати рівні можливості та гендерні проблеми.

      Спеціальні компетентності (СК)

      СК 01. Здатність виконувати оригінальні дослідження, досягати наукових результатів, які створюють нові знання у менеджменті і дотичних до нього міждисциплінарних напрямах.

      СK 02. Здатність усно і письмово презентувати та обговорювати результати наукових досліджень та/або інноваційних розробок українською та англійською мовами, опрацьовувати наукову літературу з управління та адміністрування та ефективно використовувати нову інформацію з різних джерел.

      СК 03. Здатність здійснювати науково-педагогічну діяльність у сфері менеджменту в закладах вищої освіти.

      СK 04. Здатність ініціювати, розробляти, реалізовувати та управляти науковими проектами у менеджменті і дотичних до нього міждисциплінарних напрямах та /або складати пропозиції щодо фінансування наукових досліджень, реєстрації прав інтелектуальної власності.

      СК 05. Здатність до самовдосконалення у професійній сфері протягом життя, відповідальність за навчання інших при проведенні науково-педагогічної діяльності та наукових досліджень в галузі менеджменту.

      СК 06. Здатність обґрунтовано обирати й використовувати методи та інструменти наукових досліджень у сфері менеджменту, критично аналізувати основні та сучасні концепції, застосовувати інформаційні технології в науковій діяльності.

      • Результати навчання

        ПРН 01. Застосовувати сучасні інструменти і технології пошуку, оброблення та аналізу інформації, зокрема, статистичні методи аналізу даних великого обсягу та/або складної структури, спеціалізовані бази даних та інформаційні системи.

        ПРН 02. Вільно презентувати та обговорювати з фахівцями і нефахівцями результати досліджень, наукові та прикладні проблеми менеджменту державною та англійською мовами, кваліфіковано відображати результати досліджень у наукових публікаціях у провідних міжнародних наукових виданнях.

        ПРН 03. Розробляти та досліджувати концептуальні, математичні і комп’ютерні моделі процесів і систем, ефективно використовувати їх для отримання нових знань та/або створення інноваційних продуктів у галузі менеджменту та дотичних міждисциплінарних напрямах.

        ПРН 04. Розробляти та реалізовувати наукові та прикладні проекти, які дають можливість переосмислити наявне та створити нове цілісне знання та/або професійну практику у галузі управління та адміністрування і розв’язувати значущі наукові та технологічні проблеми в менеджменті з дотриманням норм академічної етики і врахуванням соціальних, етичних, економічних, екологічних та правових аспектів.

        ПРН 05. Глибоко розуміти загальні принципи та методи управлінських наук, а також методологію наукових досліджень, застосувати їх у власних дослідженнях у сфері менеджменту та у викладацькій практиці.

        ПРН 06. Планувати і виконувати наукові і прикладні дослідження з менеджменту та дотичних міждисциплінарних напрямів з використанням сучасних інструментів, критично аналізувати результати власних досліджень і результати інших дослідників у контексті усього комплексу сучасних знань щодо досліджуваної проблеми; складати пропозиції щодо фінансування досліджень та/або проектів.

        ПРН 07. Здійснювати апробацію та впровадження результатів власних досліджень у сфері менеджменту.

        ПРН 08. Розробляти і викладати спеціальні навчальні дисципліни з менеджменту у закладах освіти.

        ПРН 09. Обґрунтовано обирати й використовувати методи та інструменти наукових досліджень, формувати системний науковий світогляд, володіти сучасними теоріями і концепціями у сфері менеджменту.

        ПРН 10. Дотримуватись етичних міркувань та академічної доброчесності в процесі проведення наукових досліджень, оприлюднення результатів та їх впровадження.

        • ОНП "Менеджмент" попередніх років

        • Секція 9

          • Секція 10

            • Секція 11

              • Секція 12